Nadat we van de gemeente te horen hadden gekregen welk concept we verder moesten uitwerken gingen we van dit concept een prototype bouwen.
Aangezien ik in mijn half jaar werktuigbouwkunde in het fontys geleerd heb hoe je een technische tekening maakt was het mijn taak om de technische tekeningen te maken. Het bouwen deden we allemaal samen.
Bij het bouwen van de step begon ik met de treeplank te maken, deze werd gemaakt van hout en moest in de vorm van een boot zijn. Aangezien het hout een dikte had van 2 cm en de plank een dikte van 6 cm moest krijgen had ik 3 planken tegen elkaar geplakt, deze moest 4 uur drogen dus in die tijd had ik het stuur gemaakt van hout.
De zeilvormige bagageruimte gingen we van glasvezel maken, dus hiervoor hadden we samen een mal gemaakt. Het metaalwerk hadden we ook grotendeels samen gedaan.
Uiteindelijk hadden we een step die ons gewicht kon houden en die reed. De step stuurde nog niet helemaal lekker en het stuur stond iets te ver van de voetplank om echt comfortabel te kunnen rijden.
Het doel van deze fase is om een lijst met materialen te krijgen en uiteindelijk ook een werkend prototype. Dit doel is te meten aan de materialenlijst en het werkend prototype. Voor ons als eerstejaars bleek dit wel zwaar genoeg. Het doel was wel te halen binnen de twee weken die we hiervoor kregen.
Bij de terugkomdag van de derdejaars studenten kregen we te horen dat deze fases in het bedrijfsleven ook echt doorlopen worden, niet per se in dezelfde volgorde, dus in het bedrijfsleven zal ook deze wijze van werken toegepast worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten